Val de Chalvagne er et CYKEL og Vandrer egnet område beliggende i naturskønt område belligende med skøn udsigt over dalen. I baggrunden høres et lille vandløb med smeltevand fra de højere beliggende bjerge. Vi er få Km fra grænsen til departementet Alpes Maritime og ca. 30 km. i fugleflugt fra den Italienske grænse. Dette er det ægte Provence 75 Km nord for Nice. Nærmeste by er den Unesco beskyttede by Entrevaux som inden for bymurene er bilfri. Her kan man komme op i middelalder borgen som er byens vartegn. I Entrevaux står tiden stille. Her er den ægte provancalske butcherie (slagter), det lille Boulangerie (bageri), butikker med lokale produkter (ost, olivenolie, trøfler mm.) eller nyde en pandekage i La Creperie.

Les Cognas har lagt navn til en kendt vandresti som starter 40 meter fra Lejligheden. Den er forbundet med flere andre afmærkede vandrerstier i området. Man kan tage en 2 km. tur op og ned og nyde den storslåede udsigt eller man kan tage 10 km rundt om Villevielle, som er lidt mere krævende - men det er en meget smuk tur og der er gode muligheder for at se grupper af rådyr og hjorte. 

 

* Entrevaux ligger 10 km fra komplexet og her er ca. 8 restauranter, creperie mm.
* Puget-Theniers 15 km. Her kan man handle i et større supermarked, samt hæve penge, spise på ca. 5 restauranter, lørdagsmarked mm.
* Nice 75 km. Nyd Côte D'Azur's blå hav på Promenade des Anglais.
* Monaco ca. 100 km. Oplev det stenrige Monaco og Monte Carlo. Spis et måltid på den kendte hovedgade lige ned til havnen (Ikke meget dyrere end at spise i Danmark)
* St. Andres les Alpes 30km - fantastisk badesø med det klareste vand, kanoer, vandcykler, restaurant mm.
* Gorges du Verdon - det franske Grand Canyon - ca. 75 km - via Castellane.
* Castellane 40 km. Kæmpe centrum for alle mulige vandsports og trekking muligheder. 
* Fiskesø med fangs garanti - 20 km, man betaler pr. kilo man fanger og man kan se fiskene. Tag dem (ørreder) med hjem og grill dem på Weber grillen.

 

Back to Top